top of page
Vertel jouw idee in een pakkend beeld en raak de juiste snaar. 

Heb jij een goed idee, maar is het complex voor anderen om het te begrijpen?

Of heb je veel woorden nodig om je punt duidelijk te maken? In presentaties, tijdens vergaderingen of in rapporten. Haken de mensen af tijdens je verhaal? 

Wil jij graag dat mensen je beter en sneller begrijpen? Dat je ze inspireert met jouw boodschap. Dat ze het onthouden en er ook echt wat mee doen? 

Beeld is direct duidelijk

Mensen zijn gemaakt om visueel te werken. Onze hersens verwerken een beeld 60.000x sneller dan woorden. Beeld is direct duidelijk. En omdat wij als mensen ontworpen zijn om in beelden te denken, hebben we ook meer denkkracht over als we dat doen. Je denkt sneller, ziet verbanden en communiceert lekker duidelijk. Met jezelf en anderen. 

Beeld raakt de juiste snaar

En met de juiste beelden kun je een complex idee niet alleen zo vertellen dat iedereen het begrijpt, maar dat het ze het ook voelen. Je raakt de juiste snaar.  Door de juiste metaforen en verhaallijn te gebruiken neem je mensen makkelijk mee in je verhaal en spreek je tot hun gevoel. En daar zit hem de kracht van de overtuiging! 

Jouw verhaal in beeld

Het is mijn passie om complexe zaken helder te maken

met de kracht van de pen. We noemen dit ook wel Visual Thinking.

Ik help je graag in een visueel proces om jouw verhaal scherp te krijgen

en te vertalen naar pakkende beelden.

Zodat jij jouw publiek weet te raken!

Mail me jouw vraag: linesbyloes@gmail.com of klik de button: 

banners linkedin_plaatje website NL.png
loes-01.png
Waarmee kan ik je helpen? 
coffe consult 2-68.jpg
Schets Consult

Vertel me jouw vraag en al schetsende komen we tot de oplossing of volgende stap. 

Terwijl jij praat, schets ik met je mee waardoor jij de zaken helder krijgt en tot nieuwe inzichten komt. En aan het eind ga je met nieuwe inzichten én een schets naar huis.

testimonials%20en%20platen-06_edited.jpg
Beeldverhaal

Ontwikkel en presenteer je  visie of ideeën in een kort en krachtig beeldverhaal.

 

Op basis van jouw verhaallijn, breng ik alle elementen samen tot de kern en ontwikkel een beeldverhaal waarmee jij overtuigt en raakt! 

IMG_2847.JPG
Doe het zelf!

Leer de basis van Visual Thinking in een mum van tijd in een van de workshops. 

 

Leer hoe je met beelden effectiever kan communiceren en presenteren. Kom sneller tot de kern van je verhaal, maak het simpel en vergoot je impact.

"Marloes brengt een onsamenhangend verhaal terug naar de kern en heeft de gave om het op een visueel aantrekkelijke manier weer te geven". 

Vanessa Paisley, Owner Paisley Communication.


 

Waarom visueel werken?
3 redenen waarom visueel werkt! 
coffe consult 2-68.jpg
Je wordt begrepen

Het is de manier om complexe zaken inzichtelijk te krijgen en aan iedereen uit te kunnen leggen. Omdat jij en ik gemaakt zijn om in beeld te denken, gaat het sneller, zie je eerder verbanden en heb je meer hersencapaciteit over voor je creatief oplossend vermogen. 

coffe consult 2-69.jpg
Je raakt
de ander

De manier van visualiseren zorgt ervoor dat je niet alleen tot "de mind" spreekt, maar ook tot het hart. Door het gebruik van metaforen wordt je publiek meegenomen in je verhaal en worden ze niet alleen geraakt, maar zet het aan tot beweging. 

coffe consult 2-70.jpg
Je krijgt
energie

Complexe problemen oplossen is hard werk en jezelf presenteren kan een drempel zijn. Wanneer je samen met mij visueel werkt, kom je niet alleen sneller tot een oplossing, het proces waarin je zit is opeens weer leuk om aan te werken. 


"Jouw frisse blik zette onze visie weer scherp neer.
We winnen de ene tender na de andere. "

Eigenaar Architectenstudio

Kort en krachtige werkwijze
In 5 stappen naar het eindresultaat

coffe consult 2-77.jpg

In een creatief en analytisch proces komen we snel tot de kern van jouw verhaal.  

In 5 stappen gaan we van jouw vraag naar een helder en uniek beeldverhaal.

1) De intake waarbij we jouw vraag bespreken. Op basis van deze intake maak ik een specifieke prijsopgave

2) Het visuele interview. Terwijl ik vragen stel en teken, brengen we samen orde aan in jouw verhaal. We ontdekken de gaten en de logica. Dat is wat de kracht van tekenen doet!

3) Het concept. Op basis hiervan maak ik een of meerdere concepten welke ik naar je mail. Jij bekijkt en beoordeelt en kiest met welke we verder gaan. Kom je er niet uit? Dan doen we het samen of geef ik je een advies. 

4) Feedback.  Ieder traject heeft een of meerder feedbackrondes. Ik verwerk vervolgens de op en aanmerkingen en stuur je de definitieve versies. 

5) Het resultaat kun je vervolgens gebruiken voor een presentatie, een gesprek of op social media.

Even voorstellen
loes-01.png

Hoi, ik ben Loes.

De tekenaar en analyticus achter LinesbyLoes. Ervaren adviseur en ontwerper met een passie voor Visual Thinking.

Ik ben dol op analyseren en zaken goed in beeld brengen. Met meer dan 12 jaar ervaring als (interim) adviseur weet ik snel andere vakgebieden eigen te maken en tot de kern te komen. Ik vertaal dit vervolgens naar visueel aantrekkelijke beelden, zoals een schets, een praatplaat of een doodle film. 

Wil je weten wat Visual Thinking voor jou of jouw organisatie kan betekenen?

Boek een gratis 30- minuten sessie in!
 

coffe consult 2-71.png

Wat anderen zeggen over mijn werk

Ondernemers, ZZP-ers opgelet!


 
 
Ben jij op een punt in je onderneming waar je het overzicht even kwijt bent en niet weet wat de beste (vervolg)stap is in de goede richting? Blijf niet langer in je hoofd zitten en laat mij je helpen in een visueel flitsproces. 

Ik heb voor jou een aanbod dat je moet zien!
 

coffe consult-45.png
testimonials en platen-13.png

E. van Beem,
Zelfstandige bij EvB recruitment

"Marloes heeft mij geholpen met het visueel maken van mijn onderscheidende verhaal als zelfstandig recruiter. Het eindproduct, de tekening, is het resultaat van meerdere consults. Gesprekken die tegelijkertijd functioneel en fun waren. De prettige interactie met Marloes en de verschillende tussentijdse schetsen die hieruit voortkwamen, hielpen ‘mijn verhaal’ structureren. Niet alleen op papier, maar ook in mijn eigen hoofd!  De uiteindelijke ‘praatplaat’ gebruikte ik tijdens een pitch die ik, niet geheel toevallig, won. Een warme aanbeveling dus! 

testimonials en platen-12.png

Vanessa Paisley,
Owner Paisley communications

"Marloes has a great gift of grabbing an idea, getting to the core of the message and presenting it visually in a comprehensible way. I really felt Marloes has helped me fine-tune my product. I would recommend Marloes to anyone wanting to create a visual storyboard - the clear process and team work meant that the end result is excellent - both aesthetically and content-wise."

film perspectief_-16.png

J. Soons,
life coach bij Dynamisch veranderen

"Ik heb een Visual Consult gehad bij Marloes. Ze helpt je op een creatieve en visuele manier duidelijkheid te krijgen in je doelen. Voor mijn onderneming heeft ze me geholpen om een helder beeld te formuleren voor de toekomst. Ze luistert met aandacht en liefde, vraagt door en komt tot de kern van de zaak. Ik zou Marloes zeer zeker aanraden."

schets optie-28.jpg

Stijn Wilke,
Directeur BIA, gemeente Amsterdam

"We werkten binnen BIA aan een kernverhaal en een manier om dat goed te communiceren, maar we kwamen er niet echt verder mee. Het bleef soms hangen op woorden, en we waren nog zoekende in de manier waarop we het konden gebruiken. Het visual consult hielp om het verhaal dat ik in mijn hoofd heb te ordenen/structureren en aan te scherpen. Uiteindelijk leverde het ook een mooie bruikbare vorm op!  

ik werkte voor: 

Home: Gallery
Dia1.JPG
bottom of page